Lidé jsou dnes hrozně netolerantní. Dáš jednomu, jen tak maličko, skoro náznakově, po hlavě, a on by se proto chtěl, malichera, hned vážně prát...

Tolik různých bločků za tolik let! Kolik jich vlastně bylo? Suchým hadrem to kdysi na sklonku minulého tisíciletí začalo, pokračovalo se přes Bublající bahno, Zapíchnutý vidle ... a skončilo to u Letu mouchy. Let mouchy I má už bohužel přeplněnou databázi a tak svým tlacháním plním Let mouchy II.

sobota 20. července 2013

Radujme se, veselme se...

Prázdniny jsou v plném proudu. I ty naše, divadelní.
Dovolenou nemajíc, prožívám tento prázdninový čas nehezky hekticky.

Moje dvě problémové kolegyně byly totiž z divadla odejity a máme místo nich dvě nové. Jedna je bezvadná holčina, ale nemůže chodit do práce v pondělí, úterý a ve středu, protože tanec jinde. Navíc jí přijali na vysokou a tak uvidíme, jestli to půjde s prací dohromady.

Druhá posila snad nebude špatná, ale nevím, jestli zůstane... Mám pocit, že buď nevydrží ona divadlo, nebo že divadlo nevydrží ji. Navíc nemůže chodit do práce ve čtvrtek a v neděli.
A protože mým novým kolegyňkám tyto úlevy byly vedením schváleny, na mne zbývá vybrat si dovolenou o pátcích a sobotách... A že by týden v celku??? Ty nové ale za mne zaskočit nemohou. Jo takže si chcete vzít dovolenou v říjnu? A celý týden??? Jo jako uprostřed sezony???  Vždyť si dovolenou kromě pondělků, úterků, střed, čtvrtků a nedělí můžete vybrat kdykoliv o prázdninách....

No a také našeho milého interrupčního kolegu odešli. Misto něj nastoupil milý hošík, takový rozkošný koloušek, leč až začne pobírat, která bije, tak nás opustí, protože od poloviny září ho už čekají v Plzni.
Takže se jen učíme spolupracovat s novými kolegy, abychom se s nimi záhy rozloučili a učili se spolupracovat s novými koleby a stále se radujeme z "otupující a bezvýchodné činnosti, z práce, ze které nemůže být žádný užitek a hlavně ze zbytečného a stálého opakování něčeho s výsledkem nepříměřeným nebo žádným".

S tím vším kráčí ruku v ruce neshody u rodinného krbu, protože práce a únavy u obou mnoho, času ještě míň a oheň na střeše je tu jako fík.

Žádné komentáře:

Okomentovat